Tacolomper med karbonadedeig gratinert i oven

Første gang jeg spiste Taco var helt i helt på slutten av 1990 tallet. Det ble etterhvert en rett som falt i smak hos alle i husstanden. Denne retten ble så godt som fast innslag på fredagene. Til å begynne med var det med tacoskjell, karbonadedeig, salat, ost, saus og rømme. Etterhvert begynte vi å ha lomper, og jeg begynte å lage noen retter i ovnen for å få litt variasjon. 

3 - 4 personer

500 gram karbonadedeig stekes i pannen


1 løk deles i biter has i pannen
La dette stå i 5 - 10 min


Ha i tacokrydder og bland i vann som det står på pakka


Ta bakepapir på bakeplaten, før du legger på lomepene



Bruke 6 - 8 lumper og fordel karbonadedeigen i lompene

Pakk lumpa over karbonadedeigen, og lås lompene med ost, to til tre skiver ost på hver lompe



Stekes i ovnen i 200 - 225 grader til osten har smeltet/ får en gyllen farge


Serveres med salat, rømme og tacosaus


Får du noe til overs, kan de varmes opp dagen etter