Greskinspirert makaronigrateng

Denne oppskriften fant jeg i et hefte. Jeg husker ikke hvor og om jeg har gjort noen endringer på oppskriften. Denne blir en vri i forhold til slik jeg har lagd kjøttdeig med makaroni eller kjøttdeig med potetmos som jeg har gratinert i ovnen.  


4 - 6 porsjoner (sto 4 i oppskriften)

2 ss olivenolje i stekepannen
2 løk, finhakket
Stekes gyllen
Tilsett;
3 fedd hvitløk, finhakket
800 gram kjøttdeig
Tilsett;
2 bokser hakkede tomater
2 ss soltørkede tomater, finhakket
3 - 4 ss krydder, oregano ( bytt gjerne ut litt av oregano med timian eller basilikum eller begge deler)
Ha kjøttdeigen over i ildfast form

400 gram makaroni, kokes

Ha makaroni over kjøttdeigen

Bland ;
2 egg
3 dl gresk yoghurt
Salt
Pepper
Ha yoghurt blandingen over makaroni

100 - 150 gram gulost, revet (vi liker mye ost)
100 gram fetaost, revet
Ha ost på toppen

Gratineres i ovnen på 225 grader i ca 20 min, til osten er smeltet og fått en gyllen farge
Jeg tok en halv porsjon av hva som sto i oppskriften, og da skulle det vært til 2 personer. Det var ihvertfall til 3 til 4 personer, og så har det jo så klart litt å si om du har / eller hva du har som tilbehør.

Server med gresk salat og tzatziki