Pølselapskaus

Jeg liker å bruke grønnsaker til mange forskjellige retter som supper og tilbehør til middager. Jeg lager noen gryter, og fant ut at jeg fikk prøve meg frem litt når jeg begynte å lage denne, som jeg har kaldt pølselapskaus. Her er det å bruke det du liker av grønnsaker som passer til pølser.


2 personer

1 - 1.5 liter vann
3 - 4 grønnsaksbuljongterninger

Ha i de grønnsakene du ønsker, jeg brukte; 
Gulrøtter
Poteter
Kålrabi
Persillerot
Løk 
Purre 


La det koke til grønnsakene er blitt møre

Tilsett;
Pølser, 2 - 3 røkte eller 4 - 6 wienerpølser i biter 

For å tykne bruk maisennajevner 

Smak til med salt og pepper

Server pølselapskausen med flatbrød, rundstykker eller baguetter

Lager du en stor porsjon, så har du ha grønnsaksuppe med pølser dagen etter. Da er det bare å ha i mer vann, buljong og smake til med krydder.