Jeg liker å bruke grønnsaker til mange forskjellige retter som supper og tilbehør til middager. Jeg lager noen gryter, og fant ut at jeg fikk prøve meg frem litt når jeg begynte å lage denne, som jeg har kaldt pølselapskaus. Her er det å bruke det du liker av grønnsaker som passer til pølser.
1 - 1.5 liter vann
3 - 4 grønnsaksbuljongterninger
Ha i de grønnsakene du ønsker, jeg brukte;
GulrøtterPoteter
Kålrabi
Persillerot
Løk
Purre
La det koke til grønnsakene er blitt møre
Tilsett;
Pølser, 2 - 3 røkte eller 4 - 6 wienerpølser i biter
For å tykne bruk maisennajevner
Smak til med salt og pepper
Server pølselapskausen med flatbrød, rundstykker eller baguetter
Lager du en stor porsjon, så har du ha grønnsaksuppe med pølser dagen etter. Da er det bare å ha i mer vann, buljong og smake til med krydder.