Viltgryte

Når jeg har viltkjøtt som jeg ikke bruker til suppe, biffer eller annet, lager jeg gryte. Jeg bruker som regel kraftbein som jeg koker opp og lar trekke en stund, da blir det mer smak i gryta.

4 porsjoner;

ca 500 gr viltkjøtt
2 løk
3- 4 gulerøtter
ca 200 gram frisk sjampinjong
ca 1 liter kraft, jeg bruker kraftbein om jeg har, ellers bruker jeg kjøttbuljongterninger.

Kraftbeina koker jeg opp, og lar stå å trekke en stund

Del kjøttet i terninger og brun de på hver side, spe ut pannen med vann som helles oppi gryta/kjelen

Stek løken gyllen med litt smør, ha over i gryta

Stek sjampinjongen uten noe i pannen, ha opp i gryta

Del gulrøttene i biter, og ha de i gryta

Ha i Enebær, fløte (Rømme), jeg bruker noen ganger både fløte og rømme, jeg har alltid i litt tyttebær. Ha i brun maisennajevner, smak til med salt og pepper
Einerbær hakkes 

La alt stå å tykne i ca 2 timer på svak varme, rør om, hvis den ikke tykner ha i mer maisennajevner

Serveres med kokte poteter, potetmos eller ris, og valgfrie grønnsaker
Tyttebær og sur agurker smaker også godt til viltgryte.