Denne tomatsausen passer til veldig mye forskjellig mat, og har blitt en saus jeg lager mye for ned passer til pasta ovnsretter, til kjøttdeig, pølser, fisk, lam, til tapas og annet hvor en tomatsaus passer.
4 porsjoner (til pasta, eller ovns retter, til tapas er denne oppskriften til mange flere porsjoner )
Ha 2 ss olje i kjelen
Tilsett;
3 - 4 sjalottløk eller 2 gule løk, finhakket
2 - 3 fedd hvitløk, finhakket
2 - 3 fedd hvitløk, finhakket
La løken mykne på svak varme, rør innimellom og følg med så den ikke blir brun
Tilsett;
2 boks hakkede tomater
Ha i ca 1.5 dl vann, jeg har det i boksene for å få med all tomatsausen
3 ss tomatpuré
2 ts honning eller sukker
oregano
timian
basilikum
litt sitronsaft
salt og pepper
Blir sausen for tykk før du skal bruke den, ha i litt vann.
Når det er rester igjen har jeg pastaen, pølser eller kjøttdeigen i sausen og setter det kaldt til dagen etter, og lager suppe av restene. Eller jeg fryser sausen og spare det til en annen gang, enten bare saus eller med rester som nevnt over.
Her fra en annen gang, da har jeg hatt kjøttdeigen i sausen før servering;
Tomatsuppe av restene
Når jeg lager suppe sper jeg med vann og grønnsaksbuljong, og gjerne en skvett med matfløte, smaker til med salt og pepper og litt basilikum.
Jeg koker egg og har i suppa, men det er litt avhengig av hvor mye kjøttdeig, pølse eller pasta som er igjen. Det smaker godt med flatbrød eller brød ved siden av.