Fiskesuppe

Jeg har i flere år lagd denne fiskesuppen, jeg syntes den er veldig god. Oppskriften fikk jeg av min søster. Jeg har lagd den til middagsrett, forrett og når vi har bedt noen på noe enkel mat. Vi syntes det er en god fiskesuppe, og det er en fin måte å få brukt opp diverse fisk en har i fryseren. 



3 - 4 personer (om du har litt brød, rundstykker eller tilsvarende til holder denne ihvertfall til 4)

1 ss olivenolje
4 poteter i terninger
3 gulrøtter i terninger
1 liten purre i skiver

Ha olivenoljen i kjelen
Ha grønnsakene i kjelen, og la det koke på svak varme til det blir mykt 

Ha deretter i; 
4 Fiskebuljong terninger 
1 1/2 til 2 liter vann (litt avhengig av hvordan du liker suppa med mye væske eller ikke) 
1/2 til 1 boks Creme fraiche (smak til å bruk ut ifra hva du liker) 

Krydre med litt salt og hvit pepper 

La dette stå på svak varme en stund før du har i fisken  

Fisk bytter jeg på og tar litt ut ifra hva jeg har. Jeg bruker gjerne flere forskjellige slag, men alltid noe hvitt og noe rødt. Jeg deler fisken opp i passe store biter. Om jeg har frossen fisk, deler jeg opp før den er gjennomtint, for da er det letter å dele i biter.

Her har jeg brukt;
200 gram ørretfile 
200 gram tosk

Suppen skal stå på svak varme en stund til fisken er ferdig, uten at den løser seg opp

Rett før servering tilsetter jeg reker. Her har jeg brukt noen frossne reker som jeg tina på benken, og noen reker i lake. Det var ca 150 gram

Jeg serverer suppen med klippet kruspersille over, og flatbrød, rundstykker eller baguetter ved siden av

Restene bruker jeg ofte til lunsj dagen etter, eller jeg fryser det ned. 

Det går an å bytte ut reker med andre skalldyr om du ønsker